Nogle gange synes det uvirksomt at bede. Der sker tilsyneladende ikke noget. Og dog er der masser af vidnesbyrd for at det virker. Jeg er lille og ubetydelig. Hvorfor skulle en stor Gud lytte til mig ? Isoleret set er det rigtigt. Min kraft er lille og ubetydelig. Men bøn er Guds kraft der udløses.
I netværksteori undervises at få forbindelser mellem stærke aktører ikke er nok til at overvinde verden. Mange små og ubetydelige forbindelser der trækker i samme retning viser gang på gang at kunne overvinde få stærke aktører. Verdens største militærmagt tabte mod en underlegen modstander i Vietnam. Men en sammenstimling af aktanter hver med små svage forbindelser gjorde en forskel: krigere i Vietnam, børn der blev slagtet, pressen der afslørede det, soldater der kom ødelagt hjem, billeder af byer der var ødelagt, store ødelagte skovområder, mange mødre der ville beskytte deres sønner, fredsdemonstranter osv. Allesammen var med til at tvinge verdens supermagt nummer 1 i knæ.
På samme måde deltager mange små bedende i et kraftfuldt netværk af bøn og tro: Guds netværk af bedende. Hvorfor har den almægtige Gud brug for det ? Det forstår jeg ikke, men jeg fornemmer det set i lyset af netværksteori.

© MS 2004-05

Log på

Om mig

Jeg er Martin S

Kontakt mig her - når jeg finder ud af at lægge en formular.

Facebook feeds

Lidt om tid

Jeg er også med i Ældresagens IT-support

Bunden er nået

Her !

Jeg tester lige ny skabelon

Det kan blive skrækkeligt

Tilfældigt billede

Billeder

 

skov og --