I bibeloversættelsen af 1948 kan man i matt 19:11-12 læse: ".. og der er gildinger, som har gildet sig selv for Himmerigets skyld". Det har nok været svært for folk at forstå tidligere, men i lyset af at gildet betyder kastreret, bliver det i folkekirken klart, at det er en nødvendighed for mænd der ønsker at synge med på salmerne.
Vi kiggede "Jul i nødebo præstegård" i juletiden. Der optræder en organist der kan slå ethvert sangtalent og enhver sanglyst ihjel. Hans problem er at konen trykker ham. Men en dag får han drukket nogle øl før gudstjenesten, hvorefter det bare kører for ham, alle er glade og synger med. Nu lyder det godt- ægte dansk.
Mange danske organister søger åbenbart at efterligne den organist før ølstimuleringen, ved at tilrettelægge salmesangen i et så højt toneleje at ingen uden specialskoling kan synge med. Hermed lykkes det at ødelægge salmesangen i den danske folkekirke og glæden ved sangen med. Organisten behøver ikke at drikke som i Nødebo - blot kan tonelejet sættes et par toner ned og alle kan være med uden at skulle foretage drastiske legemsændringer.
Så kunne der måske også blive lidt flere børn i kirken !
© MS 2005-01

Log på

Om mig

Jeg er Martin S

Kontakt mig her - når jeg finder ud af at lægge en formular.

Facebook feeds

Lidt om tid

Jeg er også med i Ældresagens IT-support

Bunden er nået

Her !

Jeg tester lige ny skabelon

Det kan blive skrækkeligt

Tilfældigt billede

Billeder

 

skov og --