Når man sidder og betragter alle udsagn lidt fra sidelinien, efterlades ikke det indtryk, at det er rationalitet, der er i spil. Principielt mener jeg også, at rationalitet i beslutninger er det man forklarer sine beslutninger med og ikke grundlaget for dem.
Yderligere finder jeg det absurd at tale om optimale optageområder, der medfører en bestemt enhedsstørrelse, når man ikke specificerer hvilket sygdomme der er tale om. Og så kommer vi uvægerligt ind i den situation, at skulle definere hvilken sygdom - eller folkesygsomsgruppe, der skal afgøre valget af størrelse. Jeg troede egentlig, at det i sin tid var det som havde afgjort lands-, landsdels- og centralsygehusenes specialer - hvilket måske er en udmærket måde at se det på, selvom det tilsyneladende er glemt.
Når vi nu er ved evidensen, så er Danmark igang med et storstilet forsøg, der ikke har skyggen af evidens bag sig: Elektronisk Patientjournal baseret på G-EPJ. Flere bøger af Marc Berg mfl giver en klar fornemmelse af, at det ikke er helt så uskyldigt at strukturere og kode som sundhedsstyrelsen lader os forstå. Jeg synes, det ville være en sjovt opgave at tage op i persepktivet folkesundhed: hvordan påvirker kodning og strukturering i epj folkets sundhed ?
© MS 2004-05

Log på

Om mig

Jeg er Martin S

Kontakt mig her - når jeg finder ud af at lægge en formular.

Facebook feeds

Lidt om tid

Jeg er også med i Ældresagens IT-support

Bunden er nået

Her !

Jeg tester lige ny skabelon

Det kan blive skrækkeligt

Tilfældigt billede

Billeder

 

skov og --